söndag 19 februari 2012

Meta!

Texten jag skrev var ett minne från typ två veckor sedan, en fredag eller lördag. Jag vet inte om jag följde Prousts sätt att skriva rätt. (Det är nog ingen som väljer Joyces sätt att skriva, det var ju så jobbigt.) Men jag skrev hur jag tänkte iallafall, det stod väl inte att man måste följa deras sätt att skriva, eller? Nåväl, du sa att jag kunde typ skriva denna minnet som jag pratade med dig om i måndags. Några saker kanske missades eftersom det var ju nästan en vecka sedan det hände.
Jag själv tycker att texten blev förfärlig lång och jobbigt att läsa igenom då. Men jag är inte heller så säker om det är sådär man skriver monologer, rätta mig ifall det är fel.

1 kommentar:

  1. Jo men visst har du hittat något av Prousts sätt att arbeta - för honom var det smaken av en kaka uppblött i svagt te, för dig är det muskelminnet, fingrarnas rörelser och tankarna som flyger iväg. Jag tycker att du har blandat Proust och Joyce på ett intressant sätt (och det är det flera av er som har).
    Intressant att du tycker att Joyce sätt att skriva verkar så jobbigt. Många tycker att det är (jätte)jobbigt att läsa, men ganska lätt att skriva!

    SvaraRadera